Dallmayr
Dallmayr Tee

Dallmayr Tee

Neem een duik in onze theewereld

Kwaliteit van de meesterhand

Als enige koffiebrander heeft Dallmayr al vele decennia lang ook ervaring met thee. Al aan het einde van de 19e eeuw kocht het bedrijf kostbare theebladeren van Russische handelaars. In het begin van de jaren 1930 werd hiervoor een speciale afdeling opgestart. Hier kunt u tegenwoordig uw persoonlijke theemengeling tot op de gram nauwkeurig laten samenstellen.

De fijnste losse soorten

Theeliefhebbers zullen zeer enthousiast zijn over de smaak en de kwaliteit van onze losse soorten. De individuele origines voor zwarte en groene thee behoren tot de beste theetuinen ter wereld – van de zonnige zuidelijke hellingen van de Himalaya tot Japan. Fijn gearomatiseerde variëteiten, verfrissende fruitcocktails en vitale theeën op basis van een mysterieus ayurvedisch recept ronden het assortiment perfect af.

Het assortiment Dallmayr Tee Pyramiden.

Theegenot in zijn mooiste vorm. Onze transparante en smaakneutrale piramidezakjes van hoogwaardig bioplastic bieden hele theebladeren en bloesems voldoende ruimte om zich te ontvouwen. Ideaal voor een theeglas van 270 ml.

Theebuiltje- de klassieker

Theebuiltjes zijn het praktische, snelle alternatief voor losse thee. Bij de productie van hoogwaardige bladtheeën komt het op verschillend sorteren aan. De fijnere soorten bladeren, fannings genaamd, vinden we terug in theezakjes. Deze verschillen alleen in bladgrootte, maar niet in de kwaliteit van de blad- of gebroken theesoorten.

Tea Pocket. Klein maar fijn.

Tea Pocket is het ideale instapproduct voor de gastronomie. Een papieren theebuidel van hoge kwaliteit met fijne theebladeren voor een rijke infusie. Met groot infolabel in plaats van een touwtje.

Tea Champ

Ons nieuwe premium product voor de gastronomie. Een transparante langwerpige theebuidel van hoogwaardig bioplastic met fijne theebladeren voor een rijke infusie. Met groot infolabel in plaats van een touwtje.

Verfrissend zomerdrankje met thee van sinaasappel/wortel

Carrot Ginger Twist

INGREDIËNTEN VOOR EEN GLAS:
  • 125 ml thee van sinaasappel/wortel
  • 10 ml gembersiroop
  • 5-10 ml vers limoensap
  • 1-2 takjes munt
  • Verse gember
  • Crushed ice
BEREIDING:
  1. 5 g thee met kokend water overgieten. 10 minuten laten trekken en daarna koud zetten.
  2. Glas vullen met crushed ice.
  3. IJskoude thee, gembersiroop en limoensap toevoegen en roeren.

TIP: Afwerken met muntblaadjes en garneren met verse gember.

Orange / Karotte

Sinaasappel/wortel
hier online kopen

De theebereiding

Waardevolle tips voor de bereiding

Het thee-ABC

Het thee-ABC

De bladkwaliteiten en theenamen

Fijne dessertthee

Rooibos, de nationale drank van Zuid-Afrika, is van nature mild, zacht en licht zoet. Een heerlijke thee bij desserts en gebak. De felrode rooibosthee met zijn fruitig sprankelende aroma bekoort ook als ijsthee.

Aloysia Citriodora

Dit is de botanische naam voor citroenverbena. Nog een reden waarom Dallmayr deze thee in het programma heeft. Zijn aroma is onvergelijkbaar citroenachtig en biedt een heerlijk alternatief voor espresso.

Cookie-Informationen