Dallmayr

Ons hart klopt voor prodomo

Wij zijn Dallmayr.

We maken meer dan koffie alleen. Dat is al altijd zo geweest. We maken vrienden, we maken plezier – we maken het voor jou.

Dallmayr prodomo VerpackungFrau genießt lachend Dallmayr KaffeeFilterkaffee Zubereitung mit Handaufguss in PorzellanfilterLLL:EXT:dallmayr/Resources/Private/Language/Prodomo/locallang.xlf:0020.disturber.alt prodomo eens anders naar het recept

Smaak tot in de perfectie

Pure Arabica kwaliteit al generaties lang

Er is nauwelijks een andere naam die de koffiesmaak van generaties zo beïnvloed heeft als Dallmayr prodomo. Nog altijd zweren velen bij ”hun prodomo”.

Toeristen verlaten het Dallmayr Delikatessenhaus in München niet zonder een pakje als souvenir in hun bagage. De koffie wordt hier met de hand uit waardevolle Nymphenburg porseleinen vazen geschept

De cafeïnevrije en de natuurlijk milde variant maken de productfamilie rond Dallmayr prodomo compleet.

Topmengeling

In Dallmayr prodomo worden geselecteerde hoogland planten uit Azië, Afrika, Zuid- en Midden-Amerika gecombineerd tot een

Notenschlüssel De reputatie
van prodomo
Populair sinds 1964

De kunst is om ondanks verschillende opbrengsten van de oogst steeds opnieuw hetzelfde smaakprofiel te bereiken waar Dallmayr prodomo-genieters zo dol op zijn.

We blijven trouw aan onze hoge normen:

100%Arabica kwaliteit

Dallmayr Mitarbeiter poliert Bronzetafel an der Delikatessenhaus FassadeSchwarzer Filterkaffee in Dallmayr Tasse mit "I love prodomo" SchriftzugSchwarzer Filterkaffee in Dallmayr Tasse mit "I love prodomo" Schriftzug

Onze bereidingstips

Dallmayr prodomo is ideaal voor de klassieke bereiding van filterkoffie – of in de filterkoffiemachine, met het handfilter – maar ook als een hele boon voor de volautomatische koffiemachine en de cafetière (grof gemalen).

 • Handfilter en filterkoffiemachine

  Handfilter en filterkoffiemachine
 • voor volautomatische koffiemachines

  Handfilter en filterkoffiemachine
 • French Press

  Handfilter en filterkoffiemachine
Kaffeezubereitung von Filterkaffee mit Handaufguss
Handfilter en filterkoffiemachine
Dallmayr prodomo in hele bonen is ideaal voor het bereiden van een "klassieke lange kop" in de volautomatische koffiemachine, zonder crema.

Aanbeveling door Volker-Meyer Lücke voor de
maalgraad bij een volautomatische koffiemachine

De maalgraad bepaalt de duur van de extractie – de doorlooptijd van de koffie. Als de koffie te fijn gemalen is, duurt de contacttijd van het water met de gemalen koffie te lang en kan het resultaat enigszins bitter en streng smaken. Als de maling echter te grof is, loopt het water te snel door de gemalen koffie en wordt de koffie te dun.

Als de doorlooptijd van de afgewerkte koffie te lang is, stelt u gewoon de maalgraad grover in. Als de doorlooptijd te kort is, kies dan een fijnere maalgraad.

Hoe verser, hoe beter

Gebrande koffie is een gevoelig natuurproduct. Eenmaal de verpakking geopend, verliezen hele bonen evenals gemalen koffie hun aroma dag na dag. Bovendien absorbeert koffie snel andere aroma’s.

Bewaar geopende koffie daarom als volgt:
 • Nooit samen met andere, sterk ruikende levensmiddelen
 • Beschermd tegen zonlicht en vocht
 • Het beste in de originele verpakking (niet overgieten)
 • In de koelkast of nog beter in de diepvrieskast
voor volautomatische koffiemachines
Kaffeezubereitung von Filterkaffee in der French Press
French Press
Dallmayr Cappuccino mit Latte Art Herz

Gefascineerd door koffie? Zin in latte art?

In de Dallmayr Academy kom je alles over de koffieboon te weten – en leer je hoe je er het beste uithaalt. Hier kan je het programma bekijken en je registreren: www.dallmayr-academy.com

Interview met de expert: Filterkoffie

Hij beleeft al lang een renaissance. Vaak verdoezeld met termen als "pour over coffee" of "brewed coffee" staat de goede oude filterkoffie terug in de schijnwerpers over de wereld. In New York, London, Stockholm en Berlijn hebben de Brew Bars zich al lang geleden gevestigd. Of het nu in de horeca of thuis is, porseleinfilter of Chemex koffiekan: filterkoffie is weer in.

Kaffee Experte Volker Meyer-Lücke riecht an gerösteten Kaffeebohnen
Volker Meyer-Lücke proeft dagelijks tot 400 kopjes koffie in de proefruimte van het hoofdkantoor van Dallmayr in München.
Meneer Meyer-Lücke, wat is er zo speciaal aan filterkoffie?

Daarom is het zo spannend voor mij omdat ik als koffiegenieter het resultaat beter kan beheersen en beïnvloeden. Van de keuze van bonen, de maalgraad, de watertemperatuur tot de dosering. Het filterpapier houdt de oliën en vetten in de koffie tegen, een vers gezette kop filterkoffie heeft daarom een glad, helder oppervlak.

Is hier echt sprake van een nieuwe trend?

Echt uit de mode is filterkoffie eigenlijk nooit geweest. In de meeste Duitse huishoudens wordt nog steeds voornamelijk filterkoffie gedronken. Maar wat in elk geval weer meer onder de aandacht komt, is het bewustzijn van de essentie, minder tierlantijntjes en de interesse in de origine van de bonen, hun bereiding en branding. Filterkoffie verliest zijn enigszins ouderwetse imago en is tegelijkertijd trend en cult. Veel coffeeshops, trendy eetgelegenheden en sterrenrestaurants zetten ondertussen in op "gezette koffie". "Back to the roots" luidt hier het motto.

Hoe bereid je de perfecte kop filterkoffie?

Neem afhankelijk van de kopgrootte 7 tot 12 gram koffie. In principe geldt: hoe frisser, hoe beter. Vouw het koffiefilter aan de randen, plaats het in het filter en bevochtig het goed met heet water. Zo voorkomt u een eventuele papiersmaak en de poriën van het filterpapier openen zich. Vul vervolgens met gemalen koffie en giet er heet, niet meer kokend water over. Ideaal is iets meer dan 90°C.

Welke bonen hebt u graag gefilterd?

Dallmayr prodomo is niet voor niets de lievelingskoffie van generaties van koffieliefhebbers. Vers gefilterd is het een echte klassieker voor mij. Persoonlijk vind ik het leuk om een

Kaffeezubereitung von Filterkaffee mit Handaufguss in der Chemex

prodomo eens anders

Dallmayr prodomo Kuchen

Ingrediënten voor 6 grote koppen:


200 ml room
50 g Dallmayr prodomo koffiebonen

200 g boter
80 g suiker
merg van 1/2 vanillestokje
Geraspte schil van ½ citroen
Een snufje zout
5 eieren (gescheiden)

300 g bloem (405)
10 g maïzena

wit van 5 eieren
120 g suiker
Een snufje zout

1-2 eetlepels cacaopoeder
30 ml koffie

Dallmayr prodomo Tassenkuchen

Bereiding

Koffie-essence

Room verwarmen, koffiebonen erbij voegen en laten trekken; na 10 minuten de koffiebonen eruit zeven. De koffieroom laten afkoelen.

Cakebeslag

Boter, suiker, binnenkant vanillestokje, citroenschil en een snufje zout tot een gladde massa roeren. Daarna de 5 eigelen een voor een eronder roeren.

De afgekoelde koffie-essence, afgewisseld met de bloem en het zetmeel, door het cakebeslag roeren.

Het eiwit met de suiker en een snufje zout opkloppen en voorzichtig bij het deeg voegen.

Een klein deel van dit beslag opzijzetten voor de bovenste laag. Cacao en koffie toevoegen aan de rest.

Dit donkere cakebeslag in de kopjes gieten. Tot slot het lichte beslag als bovenlaag aanbrengen.

In een heteluchtoven bakken op ca. 160 °C gedurende 25-30 minuten, wat laten afkoelen en warm serveren.

De Prodomo Fan Quiz

Hoeveel prodomo zit er in u? Ontdek het ...

Wat betekent het woord prodomo?

Welke koffiebonen karakteriseren de typische smaak van Dallmayr prodomo?

Vul de volgende uitspraak aan: "Dallmayr prodomo, vollendet, ... Spitzenkaffee"

Sinds wanneer bestaat Dallmayr prodomo?

Beoordeling

"Dat kan veel beter!"
Geen enkel antwoord goed.

"Oefening baart kunst."
Eén antwoord goed.

"Niet slecht, maar het kan nog beter!"
Twee antwoorden goed.

"U bent goed op weg om een

"Wauw, u bent een echte prodomo-kenner"
Alle antwoorden goed.

Nahaufnahme Dallmayr Delikatessenhaus in MünchenDallmayr Mitarbeiterin schöpft Kaffeebohnen aus KaffeevaseDallmayr prodomo Verpackung
Cookie-Informationen