Dallmayr

Prodomo brengt een moment van genot

Dallmayr prodomo

Voor bijzondere genietmomenten die elke dag uniek maken.

Dallmayr prodomo Verpackung
De originele, nieuw verpakte
Banana Cream Iced Coffeeprodomo eens anders naar het recept Filterkaffee Zubereitung mit Handaufguss in PorzellanfilterFrau genießt lachend Dallmayr Kaffee

Smaak tot in de perfectie

Frisch geröstete Kaffeebohnen

Pure Arabica kwaliteit al generaties lang

Er is nauwelijks een andere naam die de koffiesmaak van generaties zo beïnvloed heeft als Dallmayr prodomo. Nog altijd zweren velen bij ”hun prodomo”.

Toeristen verlaten het Dallmayr Delikatessenhaus in München niet zonder een pakje als souvenir in hun bagage. De koffie wordt hier met de hand uit waardevolle Nymphenburg porseleinen vazen geschept

De cafeïnevrije en de natuurlijk milde variant maken de productfamilie rond Dallmayr prodomo compleet.

Topmengeling

In Dallmayr prodomo worden geselecteerde hoogland planten uit Azië, Afrika, Zuid- en Midden-Amerika gecombineerd tot een

Notenschlüssel De reputatie
van prodomo

Populair sinds 1964

De kunst is om ondanks verschillende opbrengsten van de oogst steeds opnieuw hetzelfde smaakprofiel te bereiken waar Dallmayr prodomo-genieters zo dol op zijn.

We blijven trouw aan onze hoge normen:

100%Arabica kwaliteit

Dallmayr Mitarbeiter poliert Bronzetafel an der Delikatessenhaus FassadeSchwarzer Filterkaffee in Dallmayr Tasse mit "I love prodomo" SchriftzugSchwarzer Filterkaffee in Dallmayr Tasse mit "I love prodomo" Schriftzug

Onze bereidingstips

Dallmayr prodomo is ideaal voor de klassieke bereiding van filterkoffie – of in de filterkoffiemachine, met het handfilter – maar ook als een hele boon voor de volautomatische koffiemachine en de cafetière (grof gemalen).

  • Handfilter en filterkoffiemachine Handfilter en filterkoffiemachine
  • voor volautomatische koffiemachines Handfilter en filterkoffiemachine
  • French Press Handfilter en filterkoffiemachine
Kaffeezubereitung von Filterkaffee mit Handaufguss
Handfilter en filterkoffiemachine

Dallmayr prodomo in hele bonen is ideaal voor het bereiden van een "klassieke lange kop" in de volautomatische koffiemachine, zonder crema.

De maalgraad bepaalt de duur van de extractie – de doorlooptijd van de koffie. Als de koffie te fijn gemalen is, duurt de contacttijd van het water met de gemalen koffie te lang en kan het resultaat enigszins bitter en streng smaken. Als de maling echter te grof is, loopt het water te snel door de gemalen koffie en wordt de koffie te dun.

Als de doorlooptijd van de afgewerkte koffie te lang is, stelt u gewoon de maalgraad grover in. Als de doorlooptijd te kort is, kies dan een fijnere maalgraad.

Hoe verser, hoe beter

Gebrande koffie is een gevoelig natuurproduct. Eenmaal de verpakking geopend, verliezen hele bonen evenals gemalen koffie hun aroma dag na dag. Bovendien absorbeert koffie snel andere aroma’s.

Bewaar geopende koffie daarom als volgt:

  • Nooit samen met andere, sterk ruikende levensmiddelen
  • Beschermd tegen zonlicht en vocht
  • Het beste in de originele verpakking (niet overgieten)
  • In de koelkast of nog beter in de diepvrieskast
voor volautomatische koffiemachines
Kaffeezubereitung von Filterkaffee in der French Press
French Press
Dallmayr Cappuccino mit Latte Art Herz

Gefascineerd door koffie? Zin in latte art?

Op de Dallmayr Academy ontdek je alles over de koffieboon – en hoe je daar de allerlekkerste dranken en gerechten mee maakt. Klik hier voor het opleidingsprogramma en aanmelding: www.dallmayr.com/de/academy/

Interview met de expert: Filterkoffie

Filterkoffie is een cultus. Vaak vermomd als 'pour-over coffee' of 'brewed coffee', is de goede oude filterkoffie terug van weggeweest in de koffiebars van de grote steden. De bereidingswijzen zijn diverser dan ooit: van de klassieke handfilter tot de chemex-kan en de koffiesifon.

Julia Dengler, Familienmitglied in der Geschäftsleitung von Dallmayr und Filterkaffee-Liebhaberin, trinkt jeden Morgen eine Tasse frisch aufgebrühten Kaffee.
Julia Dengler, een familielid in het managementteam van Dallmayr en liefhebster van filterkoffie, drinkt elke morgen een kopje vers gezette koffie.

Mevrouw Dengler, waarom houdt u van filterkoffie?

Voor mij is filterkoffie puur genot, zonder toeters of bellen. Ik drink mijn filterkoffie liever zonder melk, bereid met een handfilter of in een French press. Filterkoffie is ongelooflijk veelzijdig – zowel wat de bereiding als wat de smaak betreft. Ik kan alle belangrijke factoren zoals de maalgraad, de hoeveelheid koffie en water, de temperatuur of de tussenpozen bij het opgieten zelf beïnvloeden en zo verschillende aroma's uit de koffie ontlokken.

Hoe moet een goede filterkoffie smaken?

Dat is natuurlijk een kwestie van smaak. Voor mij heeft een goede filterkoffie een volle body, een aangename licht zure smaak en een kruidige noot die me een beetje aan zwarte thee doet denken. Mijn huidige favoriet is onze Dallmayr Gran Verde filterkoffie. De duurzame Arabicabonen komen uit Peru, hebben een milde smaak met een heerlijk delicaat nootachtig aroma en zijn zeer goed verteerbaar. Maar ik neem ook graag onze klassieke Dallmayr prodomo – niet voor niets de favoriete koffie van generaties koffieliefhebbers.

Is hier echt sprake van een nieuwe trend?

Filterkoffie was nooit echt uit de mode. In de meeste Duitse keukens wordt nog overwegend filterkoffie gezet. Wat echter weer meer aandacht krijgt, is het besef van de essentie en de belangstelling voor de oorsprong van de bonen, de verwerking en het brandingsproces.

Hoe maakt men het perfecte kopje filterkoffie?

Het klassieke handfilter is een echte allrounder en is geschikt voor elke keuken. Afhankelijk van de grootte van het kopje raad ik 7 tot 12 gram verse, middelfijn gemalen koffie aan. In principe geldt: hoe verser de bonen, hoe beter de smaak. Plaats het filterpapier in het filter en spoel het door met veel heet water – hierdoor verdwijnt de papiersmaak en gaan de poriën van het filterpapier open. Doe er dan de gemalen koffie bij en giet er heet, maar niet meer kokend water overheen. De ideale temperatuur is iets boven de 90 °C, anders wordt de koffie te bitter.

prodomo eens anders

Banana Cream Iced Coffee

Ingrediënten:


Een rijpe banaan
IJsklontjes
120 ml melk
100 ml Dallmayr prodomo filterkoffie

Voorbereiding

Zet een kopje Dallmayr prodomo filterkoffie, giet het in een hoog glas, voeg een handvol ijsblokjes toe en laat afkoelen.

Doe de melk, banaan en de overige ijsblokjes in een blender en pureer.

De bananencrème op de filterkoffie gieten, roeren en genieten.

Wat is er lekkerder op een zomerse dag dan een verfrissende ijskoffie? Met ons recept voor Banana Cream Iced Coffee laten we u een heel nieuw facet van uw favoriete drankje zien.

Gaan koffie en bananen samen?

Voor ons is de combinatie koffie en banaan een perfecte match! De zurige koffiearoma's en de zoete fruittonen maken dit drankje tot een verrassend genot met een spannend wisselspel van smaken zonder dat de ene de andere overheerst. Vooral op warme zomerdagen is Banana Cream Iced Coffee een verfrissend alternatief voor cappuccino of koffie met melk.

Bezoek onze Dallmayr Academy Blog voor meer recepten!

Meer recepten

De Prodomo Fan Quiz

Hoeveel prodomo zit er in u? Ontdek het ...

Wat betekent het woord prodomo?

Welke koffiebonen karakteriseren de typische smaak van Dallmayr prodomo?

Vul de volgende uitspraak aan: "Dallmayr prodomo, vollendet, ... Spitzenkaffee"

Sinds wanneer bestaat Dallmayr prodomo?

Beoordeling

"Dat kan veel beter!"
Geen enkel antwoord goed.

"Oefening baart kunst."
Eén antwoord goed.

"Niet slecht, maar het kan nog beter!"
Twee antwoorden goed.

"U bent goed op weg om een

"Wauw, u bent een echte prodomo-kenner"
Alle antwoorden goed.

Nahaufnahme Dallmayr Delikatessenhaus in MünchenDallmayr Mitarbeiterin schöpft Kaffeebohnen aus KaffeevaseDallmayr prodomo Verpackung
cookie-information