Dallmayr
Carrière bij Dallmayr

Welkom in het team

Opleiding & carrière bij Dallmayr.

Of het nu gaat om sterrenchef, evenementenmanager, koffie-inkoper, automatenvuller, verkoopmedewerker voor de gastronomie of marketingassistente – zo verschillend als de functiebeschrijvingen kunnen zijn, één vereiste wordt aan iedereen van ons team gesteld:

Ze moeten ideeën over product- en servicekwaliteit actief met hun gedachten en handelingen overdragen naar de toekomst.

Carrière bij Dallmayr

In het moederbedrijf van Dallmayr, in het hart van München, geven we opleidingen voor deze zes beroepen:

  • Koopman/-vrouw in de detailhandel

  • Kok/kokkin

  • Restaurantvakman/-vrouw

  • Evenementenverkoper/-verkoopster

  • Koopman/-vrouw in de groothandel en buitenlandse handel voor koffie- & theespecialiteiten

  • Koopman/-vrouw voor kantoormanagement

3 vragen aan ...

Portrait Kevin Alvaran, Auszubildender zum Automatenfachmann
Kevin Alvaran (24)

Leerling automatenvakman
in het 2e leerjaar

Hoe ziet een normale werkdag er voor u uit?

Mijn dag begint om 7u45 met de planning en de bespreking van de problemen van de vorige werkdag samen met onze werkplaatsmanager en de collega's. Daarna werken we onze orders af – ofwel direct bij de klant ofwel in de werkplaats. In het geval van storingen is altijd een getrainde monteur erbij, kleinere gebreken mag ik wel al zelf repareren. Indien nodig help ik ook met operating, d.w.z. ik vul de automaten, maak ze schoon en incasseer ter plaatse. 17 uur is eigenlijk het einde van de werkdag – maar afhankelijk van de klant en de reistijd kan dat wel eens uitlopen. Verder lezen

Wat vind u het leukst aan uw job?

Je verveelt je nooit. Het beroep van automatenvakman is zeer veelzijdig. Vaak weet ik 's morgens nog niet wat ik die dag moet doen. Soms werk ik veel in de werkplaats, dan ben ik weer onderweg en voornamelijk bij klanten bezig. De apparaten zijn allemaal verschillend – er zijn automaten voor warme dranken, voor koude dranken, voor snacks ... dat is een goede mix!

Welke vaardigheden moet een goede automatenvakman hebben?

Als automatenvakman zijn teamgeest en een hoge mate van paraatheid nodig. Bovendien moet je altijd voorbereid zijn op een verrassing. Geen dag is zoals alle andere. Soms moeten veel automaten op één dag voorbereid, opgesteld en gevuld worden. Om fouten te voorkomen, zijn volledige concentratie, uithoudingsvermogen en schoon werken vereist. En natuurlijk moet je een goede feeling voor de klant bewijzen en altijd vriendelijk zijn.

Portrait Adriano Mannhardt, Auszubildender zum Einzelhandelskaufmann
Adriano Mannhardt (19)

Leerling detailhandelaar
in het 1e leerjaar

Waarom hebt u gekozen voor een opleiding detailhandelaar bij Dallmayr?

Mijn grootmoeder heeft een kruidenierswinkeltje aan de Tegernsee. Zij is al 77 jaar oud en ik wil graag de zaak van de 4e generatie verder zetten. Ik help in de winkel al sinds ik nog klein was. De opleiding detailhandelaar stond dus al lang vast voor mij en Dallmayr was mijn eerste keuze als opleidingsfirma. Het in München gevestigde familiebedrijf is een van de toonaangevende delicatessenzaken in Europa en geldt als een topadres als het gaat om genieten. Hier ontmoet traditie kwaliteit – net zoals bij mijn oma. Verder lezen

Naar welke speciale afdeling in de delicatessenzaak kijkt u het meest uit?

Dat is moeilijk te zeggen, alle afdelingen zijn boeiend. Maar als ik mag kiezen, trekken vooral de toonbanken met worst en kaas mij aan. De variëteit in de delicatessenzaak is zeer indrukwekkend – ik zou later graag zelf enkele van de producten aanbieden. Maar ook de wijnafdeling heeft me zeer aangetrokken. Daar heb ik de eerste weken van mijn opleiding doorgebracht en de passie voor goede wijn ontdekt.

Welke vaardigheden zijn zeer belangrijk in de omgang met klanten?

Vakcompetentie Je kunt de klant niets voorspiegelen. En natuurlijk moet je altijd vriendelijk en voorbereid zijn op moeilijke situaties. In de dagelijkse stress krijg je soms ook te maken met onaangename klanten, dus is het belangrijk om de kalmte te bewaren en altijd beleefd te blijven. Ik weet dat maar al te goed van thuis.

cookie-information