Dallmayr Gran Verde Packungen

100% Fair. 100% Bio. 100% Dallmayr.

GROEN. GROENER. GRANDIOOS.

Deze exquise koffie uit de hooglanden van Peru bevat de fijnste Arabicabonen van de biologische en fairtrade-gecertificeerde teelt. De eerlijke prijzen verbeteren niet alleen de inkomens van de boeren, maar ook de sociale en economische levensomstandigheden ter plaatse. Een voordeel voor iedereen in de regio.

DRIE MAAL Gran Verde OOK ALS CAPSA!

capsa organic Packungen
Kapsel Explosion Illustration

De capsules voor Dallmayr Gran Verde capsa worden zonder aluminium in Duitsland geproduceerd. Ze zijn gemaakt van biologische grondstoffen (50 tot 85%) en zijn composteerbaar.

Om te garanderen op de lange termijn van een vers kopje koffie te kunnen genieten, wordt gebruik gemaakt van de nieuwste capsule-technologie met optimale zuurstofbarrière. Deze zorgt ervoor dat de capsule luchtdicht - en dus het aromavers is. De houdbaarheidsdatum is 18 maanden.

De meeste mensen associëren "composteerbaar" met een de mogelijkheid om via huis- of tuincompost te verwijderen. Er zijn ook industriële composteringsinstallaties. Hiervoor geldt: Na 3 maanden mag niet meer dan 10 % van de residuen - op basis van de oorspronkelijke massa - in een 2 mm-zeef achterblijven. De residuen moeten onschadelijk zijn voor de compostering.

DIN EN 13432 specificeert de industriële composteerbaarheid van verpakkingen. Dallmayr Gran Verde capsa voldoet aan de relevante normen (bevestigd volgens DIN CERTCO 9G0095 & 7P0657).

DekoDeko
GOED VOOR DE KRINGLOOP
Genieten van koffie van een capsule
Industrieel composteerbaar in 3 maanden
Verse aarde - nieuw leven

Producten gemaakt van biologisch afbreekbare materialen, die na gebruik worden omgezet in compost, voldoen aan de eisen van de kringloopeconomie.

DUURZAAM GOED

Via Verde Logo

Dallmayr Via Verde is ons keurmerk voor een duurzame groene weg, onze verantwoordelijkheid voor mens en natuur. Door de verkoop verbetert u de levensomstandigheden van de koffieboeren en hun gezinnen en draagt u bij aan het behoud van de natuurlijke hulpbronnen.

De koffie voor Gran Verde komt uit Peru. Het Zuid-Amerikaanse land is een pionier op het gebied van FTO: Fair Trade Organic, dat wil zeggen fairtrade koffie van biologische kwaliteit.

Fairtrade Logo

Het gaat om eerlijke relaties tussen boeren en handelaars - en dus om eerlijke handelsstructuren met redelijke prijzen voor groene koffie en minimumloon voor de plukkers. Voor veel kleine boeren biedt fairtrade in de eerste plaats toegang tot de markt. De minimumprijzen beschermen hen tegen de sterk fluctuerende koffiemarkt. Over het type en de teelt van het gewas zegt het fairtrade-zegel alleen niets.

BIO Logo

In tegenstelling tot conventionele koffie wordt biologische koffie niet in monoculturen geteeld, maar in gemengde culturen met schaduwbomen, zoals bananenbomen. Deze beschermen de gevoelige Arabica-koffieplant tegen de hitte en zorgen ervoor dat de bodem minder uitspoelt. Het leefgebied van diersoorten is beschermd, pesticiden zijn taboe. De boeren bemesten hun plantages uitsluitend op natuurlijke wijze.

100% FAIR. BIO/ORGANIC ARABICA HERKOMST: PERU
DekoDeko
Cookie-Informationen