Dallmayr originele koffies

“Een goede kop koffie is iets kostbaars.
Er steekt zorg, respect en vakmanschap in.”

Atlantische oceaanSouth PacificZuid-Atlantische OceaanIndische OceaanHawaiiMexicoGuatemalaColombiaBraziliëTanzaniaEthiopiëPapoea-Nieuw-GuineaCosta RicaJamaicaIndiaJavaKenia

Pure origine. Pure smaak

De meeste koffiesoorten zijn mengelingen (blends) van bonen uit verschillende regio's en landen die gecombineerd en fijn op elkaar afgestemd worden.

De kunst van de meesterbrander bestaat uit het steeds weer uitfilteren van hetzelfde, typische smaakprofiel van een merk – zelfs meerdere decennia lang, bijvoorbeeld voor Dallmayr prodomo.

Wat is eigenlijk een ...
originele koffie?

Wat is eigenlijk een ...
originele koffie?

Daarnaast zijn er de originele rassenkoffies, de "single origin coffees": ze zijn afkomstig uit een zeer specifieke regio en zijn daarom vaak alleen in kleine hoeveelheden verkrijgbaar. Een van de bekendste is Blue Mountain uit Jamaica. Net als bij wijn worden de koffies van één origine gekenmerkt door een typische terroirsmaak die afhankelijk van het type altijd wel een of andere gegadigde vindt.

Onze experts benadrukken dit hoogst eigen karakter van de boon door het individueel op maat te branden – deels in het productieproces, zoals in het geval van GRAND CRU-koffies.

Cookie-Informationen